22 juni 2021 
in Tips

Tips bij het dragen van je baby

4 Tips bij het dragen van je baby door PowerMama

Als je mama bent zal je velen uren met je kindje op je arm doorbrengen of de kleine in een draagzak tillen. Om klachten zoals lage rugpijn, spanning bij nek en schouders of problemen met de bekkenbodem te voorkomen is het belangrijk dat je goed op je houding let. Hier volgen de tips voor het dragen van je baby!

Sta netjes rechtop en ga niet te veel met je bovenlijf naar achter hangen om het gewicht aan de voorkant te compenseren.
Wissel van positie. Draag je kindje niet altijd aan dezelfde kant. Verdeel je gewicht over beide voeten en ga niet in één heup hangen.
Houd je buikspieren lichtjes aangespannen. Pers je buik niet naar buiten tegen de riem van de draagzak aan. Zo voorkom je te veel druk. Adem rustig door.
Trek je billen niet onder je, door je bekken te kantelen maar maak je rug ook niet overdreven hol. Behoud de natuurlijke holling in je onderrug.

4 tips voor het dragen van je baby

Word je bewust van je houding. Dat kan een boel schelen.

Veel draagplezier!

Vond jij dit een interessant artikel, lees dan ook eens het artikel: Wat is een Diastase?

Over de schrijver
Hoi, ik ben Marcellina en kom uit Amstelveen. Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar ervaring in het geven van allerlei sportlessen. Gaandeweg ben ik mij gaan specialiseren in pre- en postnatale trainingen. Dit is ontstaan nadat er deelneemsters uit mijn bootcampklasjes zwanger werden. Ik wilde toen meer leren over hoe ik mijn lessen kon aanpassen voor zwangere vrouwen. En wat bleek? Ik vond het meteen interessant en had een ontzettend leuke doelgroep ontdekt! Toen deelneemsters terugkwamen na de bevalling bleek dat ze totaal geen informatie hadden meegekregen wat betreft hun eigen herstel. Terwijl dit juist zo belangrijk is! Dit motiveerde mij om met PowerMama 020 pre- en post nataal vrouwen te blijven helpen. Ik vind het elke keer zo leuk om te ervaren hoe zinvol en effectief het trainen tijdens en na de zwangerschap is. Hopelijk zie ik jou gauw bij de lessen! Marcellina Covelli
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down