Slecht slapen bij zwangerschap

Het is vrij normaal dat je tijdens je zwangerschap vaak wat slechter slaapt dan normaal. Hier zijn verschillende oorzaken voor op te noemen. Dit kan bijvoorbeeld psychologisch zijn: je bent bijvoorbeeld veel aan het denken over wat er nog allemaal moet gebeuren voordat je kindje wordt geboren of je piekert over of alles wel goed zal gaan. Ook kan het fysiek zijn: je moet tegen het einde van je zwangerschap vaker plassen en je ligt steeds minder comfortabel doordat je buik je in de weg zit.

Het kan ook goed zijn dat je baby niet jouw ritme heeft en dan misschien juist in de nacht vaker wakker is en flink beweegt. Daarnaast kun je ook nog last hebben van kwaaltjes als maagzuur, kramp in je kuit en tintelende vingers door het carpale tunnelsyndroom. De laatste weken van de zwangerschap zijn dus zeker niet de beste omstandigheden om van een onverstoorde nachtrust te genieten.

Het is een poging waard om de in de nacht gemiste slaap overdag in te halen. Even een warme douche nemen, een beker warme melk en op tijd ontspannen voor het slapen gaan, willen ook wel bijdragen aan een betere nachtrust. Probeer het eens uit!

Reactie plaatsen