Wat is bekkenpijn?

Wanneer het bekken instabiel is, ook wel bekkeninstabiliteit genoemd, kan er bekkenpijn ontstaan. Door de zwangerschapshormonen tijdens de zwangerschap worden alle spieren minder stevig, dus ook de bekkenbodemspieren en bekkenbanden vallen hieronder. Het is natuurlijk nodig voor de bevalling dat het bekken en de spieren daaromheen losser worden. 

Alleen op die manier kan je kindje er tijdens de bevalling makkelijker doorheen, daarom wordt jouw bekken en de spieren daaromheen losser. Deze zogenoemde bekkeninstabiliteit die tijdens de zwangerschap al ontstaat, kan pijnklachten geven en deze kan ook leiden tot functie- en bewegingsbeperking. Fysiotherapie en het doen van de juiste bewegingsoefeningen kan pijnklachten in veel gevallen tegen gaan. Daar helpen wij bij Powermama 020 graag bij!

Zorg dat je bekkenpijn op tijd signaleert, zodat je mogelijke verergering kunt voorkomen. Vaak trekken de klachten binnen een paar maanden na de bevalling geheel weg, eventueel met aanvullende fysiotherapie en oefeningen, van Powermama 020 natuurlijk.

Reactie plaatsen