Wat is een buikband?

Een zogeheten buikband kan jou tijdens je zwangerschap wat extra steun geven. Met name in de laatste paar maanden wordt jouw buik steeds zwaarder. Dit veroorzaakt in veel gevallen rugklachten. Wanneer jij rugklachten ervaart kun je in een verkeerde houding gaan bewegen, wat weer meer klachten kan opleveren.

Een buikband is een verstevigende elastische band die aan de voorkant onder je buik zit en aan de achterkant tegen je onderrug. Deze band kan ook bij bekkenpijn de nodige verlichting geven door extra ondersteuning te bieden. Wij zouden je echter niet aanraden om de buikband de hele dag te dragen. Zorg dat jij juist ook oefeningen doet die rugklachten kunnen voorkomen in het eerdere deel van de zwangerschap. Daar helpen wij bij Powermama 020 jou graag bij! Krijg je onverhoopt toch rugklachten hebben wij ook daar weer geschikte oefeningen voor die verlichting kunnen bieden.

Blijven de klachten dan nog? (komt zelden voor) Vraag dan advies aan je verloskundige of fysiotherapeut over wat in jouw geval het beste is.

Reactie plaatsen