Wat is striae?

Je huid rekt tijdens de zwangerschap flink op, hierdoor kun je last krijgen van striae, ook wel zwangerschapsstriemen genoemd. Wanneer je striae hebt ontstaan er scheurtjes in je opperhuid en in het onderhuidse bindweefsel. Dit veroorzaakt vervolgens paarsrode strepen in je huid. Na de zwangerschap worden deze strepen vaak wit van kleur, maar ze blijven voor altijd zichtbaar.

Striae kan ontstaan op je buik, billen, bovenbenen en borsten. Striae kan tijdens de zwangerschap ontstaan, maar ook in de borstvoedingsperiode op je borsten bijvoorbeeld. Of je last gaat hebben van striae hangt vooral af van of je er aanleg voor hebt. Ook leeftijd kan in sommige gevallen een rol spelen.

Jezelf insmeren met allerlei soorten olie of crème kan striae niet helpen voorkomen, al beweren sommige bedrijven dit wel. Wanneer je tijdens het insmeren je huid stevig masseert, kan dit het risico op striae echter wel verminderen. Door deze stevige massage wordt je huid soepeler en tegelijk steviger. Dit kan ook een mooi klusje zijn voor jouw partner ;). Ook een wisseldouche kan helpen voor het versoepelen en verstevigen van de huid.

Reactie plaatsen