Wat is zwangerschapsvergiftiging?

Zwangerschapsvergiftiging is een aandoening die je gedurende jouw zwangerschap kunt krijgen. Deze term wordt ook wel gebruikt als overkoepelende naam voor de verschillende aandoeningen die allemaal te maken hebben met een te hoge bloeddruk

Wanneer je zwangerschapsvergiftiging hebt, heb je last van een te hoge bloeddruk. Daarnaast heb je eiwit in je urine en vaak houd je vocht vast en heb je last van hoofdpijn en tintelende vingers. Het is zeer belangrijk om een zwangerschapsvergiftiging op tijd te constateren en te behandelen. Dan loop je namelijk minder risico dat de aandoening zich ontwikkelt tot een ergere vorm zoals HELLP of eclampsie. Zwangerschapsvergiftiging kan meestal worden behandeld met bloeddrukverlagende en kalmerende medicijnen.

Het is daarnaast belangrijk dat je rust houdt. Ook wordt de hartslag van je kindje goed in de gaten gehouden en wordt er daarnaast gecontroleerd of de placenta nog goed doorbloed is. In het geval dat de conditie van je kindje achteruit gaat of je placenta niet meer voldoende functioneert, kan het zijn dat je bevalling moet worden opgewekt. Zwangerschapsvergiftiging kan ook nog tot een paar dagen na de bevalling ontstaan.

Reactie plaatsen