Wat is een Diastase?

Wat is een Diastase?

Een diastase is het oprekken van de linea alba. Dit is een peesplaat die tussen je rechte buikspieren loopt. Op bovenstaande afbeelding kan je goed zien wat er met de buikspieren gebeurt tijdens de zwangerschap. De peesplaat rekt op om ruimte te maken voor de groeiende baby in jouw buik. Niet alleen de peesplaat rekt op zoals je kunt zien maar ook de buikspieren zelf.

Is het erg om een diastase te hebben?

Het krijgen van een diastase is een normaal en natuurlijk proces. Het is dus niet erg om dit te hebben! Je kunt ook zien dat na de bevalling de peesplaat nog niet helemaal terug is naar hoe deze was voor de bevalling. Na verloop van tijd is het mogelijk dat het zich weer helemaal herstelt. De afstand tussen de buikspieren is niet het belangrijkste maar dat je gehele core goed functioneert wel.

Kan je een diastase voorkomen?

Een diastase kan je niet voorkomen. Met 38 weken zwangerschap heeft 99% van de vrouwen een diastase. Wel kan je er voor zorgen dat deze groter wordt als je teveel buikdruk geeft. Door middel van het aanspannen van je diepe buikspieren, transversus abdominis, kan je deze druk voorkomen. Tijdens PowerMama lessen wordt er uitgelegd hoe je deze kan activeren. Woon je in Amstelveen, Amsterdam of Uithoorn dan kan je hier meer informatie vinden over de PowerMama lessen!

Over de schrijver
Hoi, ik ben Marcellina en kom uit Amstelveen. Inmiddels heb ik meer dan 10 jaar ervaring in het geven van allerlei sportlessen.Gaandeweg ben ik mij gaan specialiseren in pre- en postnatale trainingen. Dit is ontstaan nadat er deelneemsters uit mijn bootcampklasjes zwanger werden. Ik wilde toen meer leren over hoe ik mijn lessen kon aanpassen voor zwangere vrouwen. En wat bleek? Ik vond het meteen interessant en had een ontzettend leuke doelgroep ontdekt!Toen deelneemsters terugkwamen na de bevalling bleek dat ze totaal geen informatie hadden meegekregen wat betreft hun eigen herstel. Terwijl dit juist zo belangrijk is! Dit motiveerde mij om met PowerMama 020 pre- en post nataal vrouwen te blijven helpen.Ik vind het elke keer zo leuk om te ervaren hoe zinvol en effectief het trainen tijdens en na de zwangerschap is.Hopelijk zie ik jou gauw bij de lessen!Marcellina Covelli
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down